Bódvalenke.eu english

Idén is Sárkányünnep!

2013. 06. 19.  

A Sárkányünnep örömünnep – az egymás művészetében, kultúrájában lelt közös öröm ünnepe

Bódvalenke, a Freskófalu idén negyedik alkalommal rendezi meg a Sárkányünnepet, a cigány kultúra és művészet immár hagyományos fesztiválját. Ezúttal azonban a már megszokott izgalmas kulturális kavalkád mellet további újdonságokra is számíthatnak a fesztiválra látogatók: helyiek vezetésével megismerhetik a környék gyönyörű vadregényes vidékeit is.

Pénteken, július 5-én Frankie Lato és az Eastwing valamint a RumbAroma fergetegesnek ígérkező koncertjével indul a Sárkányünnep.

Szombaton délelőtt kirándulásokat, kalandtúrákat szervezünk – a Bódvalenkét körülölelő, páratlan növény-és állatvilággal gazdag lápra, az esztramosi bányajáratokba és a Rákóczi-barlangba.

A szombat délután Stefanóé, ám lesz közben táncház, harcművészeti bemutató, filmvetítések, mesesarok és költészet, sárkányeregetés, és persze, tárlatvezetések. Ezúttal sem maradhat el a képek előtti improvizáció; az Albert Hall ismét izgalmas meglepetéssel várja a látogatókat.

A korábbi évekhez hűen ismét Sárkányvágta vezeti fel az esti koncertet: a Romengo, az Etnorom, és a Karaván Família koncertje egy közös örömzenélésben teljesedik ki. Balogh Zsol vezetésével nemcsak fergeteges cigány táncelőadásoknak lehetünk részesei, hanem rögtön ki is próbálhatjuk azokat.

A vasárnap zenés reggelivel kezdődik, és a Dorco meg a Fekete Gyémántok jóvoltából – immár a falu közepén – örömzenéléssel folytatódik, amíg ki-ki búcsút nem int Bódvalenkének. A kulturális programok mellett civil kerekasztal is lesz, ahol a résztvevő szervezetek képviselői olyan aktuális társadalmi és szociális kérdéseket tárgyalnak majd mint hogy a szociális vállalkozások :vagy a közmunka jelenti-e a kiutat a mélyszegénységből.

Szálláslehetőség: sátorhelyek a faluban, illetve a környékbeli vendégházakban: http://bodvalenke.eu/szallashelyek

Jelentkezés, információ: www.bodvalenke.eu; info@bodvalenke.eu; Tel: 06-48/450-155; vagy a facebookon: https://www.facebook.com/events/389616144476167/Vissza a cikkekhez
További tartalmak

NEMZETKÖZI ROMANAP 2013. április 5.
2013. 03. 19.
Balog Zoltán miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma és Andor László EU-biztos, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős tagja 2013. április 5-én Bódvalenkére, a Freskófaluba látogat, hogy ott ünnepelje a nemzetközi romanapot.
Tovább

Emlékezés a cigány sorozatgyilkosság áldozataira
2012. 02. 23.
Február 23-án Bódvalenke is megemlékezett - számtalan más településsel egyetemben - a cigányok sérelmére 2008-2009-ben elkövetett sorozatgyilkosság áldozatairól.
Váradi Gábor A kislétai áldozatok emlékére című freskója előtt az asszonykórus hallgatókat (sirató dal) énekelt, mécsesek gyúltak, s közös imánk a Világ végezetéig őrzi az ártatlanul meggyilkoltak emlékét.
Tovább